fredag 25. mars 2011

Vi skal snart kjøpe benkeplater til kjøkkenet vårt,


Jeg vet det er mange som pusser opp/har pusset opp eller bygger/har bygd nytt hus,
så om dere vil dere deres erfaringer med benkeplaterMaterialvalg, fargevalg, slitestyrke, pris; alt av erfaringer
er kjempenyttig for oss.
TUSEN TAKK!
22 kommentarer:

Lillekatt sa...

Vi har heltre, og har hatt det på begge kjøkkenene vi har pusset opp! Jeg synes det er kjempegreit, lett å pusse hvis du får hakk osv, og fin glans. Mulig jeg tar noe annet neste gang vi bygger kjøkken (haha, får håpe sambo ikke leser dette), bare for et annet uttrykk. Eneste jeg angrer på at er at vi har tatt kirsebærplate begge gangene - Jeg ville hatt en litt lysere nu... bilder av platen ligger på bloggen min :-)

Ha en fin dag!

Maratonjenta sa...

VI har kjøpt grå Corianplate og er veldig fornøyd med det:-) Det koster litt ekstra men da slipper du å tenke på flekker, vannsøl og merker etter varme kasseroller. Og to tips til, kjøp nedsenket vask, det blir det lite vannsøl av, og invister i et batteri med uttrekkbar slange, kjempepraktisk!

Når vi bodde i Athen hadde vi som grekere flest granitt på kjøkkenet vårt. Det kunne vi til og med droppe brødskjærefjøla, ingen riper selv med skarpe kniver. Men prisen på granitt i Norge er vel en smule for høy:-) Her kan du se litt mer av mitt rosae kjøkken med Corianplate: http://maratonjenta.blogspot.com/2011/01/litt-mer-rosa-kjkken.html


Lykke til med nytt kjøkken!
Hilsen Maratonjenta!

Spire sa...

Heisann. Har en link du bare må sjekke ut: www.silestone.com
Selv har jeg benkeplater i eik fra Ikea, men kjøkkenøy med vannkran er i Silestone (5cm tykk Rød "Stellar Serien"..) Da hadde ikke Life serien kommet enda, og nå ser jeg at Lilla i den serien hadde vært enda mer wow!
Legger med link til et innlegg der du ser litt av benkeplata hos meg: http://lenaelisa.blogspot.com/2009/12/to-lange-dager.html
Kos deg med oppussingen!
Finfin helg ønskes deg.
Fra LenaE

cathrine - trettien [31] sa...

Hei!
Min anbefaling er å ikke kjøpe tre. Det krever mye vasking da det blir fort flekker. Velger du tre er det sikkert noe der ute som har anbefaling om hvordan man skal vedlikeholde den for å unngå merker. Jeg har overtatt en benkeplate etter huskjøp, og den er ikke fin. Men har et ønske om å bytte kjøkken, så får vente med å skifte til da. Selv synes jeg hvite, svarte (tynne) eller "betong" er lekkert. Lykke til med valget. Ha en fin helg.

Svenngården sa...

Hei Stine!

Benkeplate er viktige saker!!
Vi har i laminat nå, men den er ikke helt slett, den er litt "ruglete". Det hadde jeg ALDRI tatt igjen! Alt støv og skitt samler seg på en måte når du tørker over den.

Vi skal bygge på kjøkkenet etterhvert, da skal vi ha enten heltre, sink eller stein. Stein er jo sviiiindyrt og det er mulig sink også er.. Men de er vedlikeholdsfrie.

Lykke til med letingen! Dere får nok mange gode råd her vil jeg tro, de fleste har vel erfaring med benkeplater.

God helg!

Kaptein Biff sa...

vi har heltre eik fra IKEA, men neste gang jeg flytter har jeg kanskje lyst på noe litt...stiligere? Har alltid sikla på benkeplater i betong, men aner ikke åssen det funker. Heltreplatene er veldig holdbare hvis man er flink til å sette dem skikkelig inn før man begynner å bruke dem.

Høytrykk sa...

Vi har heltre bjørk kjøpt på Ikea. Vi har eikeparkett på gulvet, men bjørk passet bedre i fargen enn eikebenkeplatene som var så mørke. Heltre er fint hvis man synes det er gøy å vedlikeholde den. Det synes ikke vi... Det blir så fort merker i den, og da må man frem med pussepapir og olje.

Vi (jeg...) drømmer om hvit benkeplate. Jeg vet at Kvik har en veldig fin og tynn hvit benkeplate som ser veldig bra ut på bilder jeg har sett. Hvordan det er å holde en hvit plate ren, vet jeg ikke...

Lykke til med valget! :)

Sissel sa...

Vi har benkeplater i heltre bøk. Er skrekkelig lei den gule trefargen (synes ikke eik er noe bedre) og velger derfor ikke det igjen. Dessuten må man jo olje hele tiden og så er det lett å sette flekker som det ikke er bare bare å pusse bort! Der vi flytter er det svart laminat-benkeplate, og det håper jeg at jeg blir fornøyd med. Slitesterkt er det ihvertfall! Kanskje benkeplate i betong hadde vært drømmen?? Eller en hvitmalt trebenkeplate?

Håper bursdagen din i går ble bra:)

Klem Sissel

designhund sa...

Hei Stine!
Ikke lett med benkeplate...
personlig ville jeg ikke valgt stav-eik eller sort/grå laminat.
(Mulig det var tilfeldig valg av de to bildene du viste over her)
Men uansett; disse to er MYE brukt, og eiken har en tendens til å være veldig gul (spesiellt om den lakkes), akkurat som eikeparkett. Laminatplate i sort og grå kan etter min mening se veldig plast ut.
Selv har jeg en helt hvit plastlaminat fra IKEA, tåler ikke så mye. Har skjæresår og kjelemerker allerede, og er jo ikke så pent på en hvit flate..
Skulle jeg valgt igjen ville jeg deffinitivt valgt kompositt. Jeg hjalp en veninne til å velge det, sammen med hvitt kjøkken fra KVIK. Den ser ut som lys beige sandkorn. Husker ikke navnet, men den er vakker (fra KVIK den og).
Er nok litt dyrere, men verdt det!
Lykke til - klem fra Tone

fryd&forandring sa...

Alt har fordeler og ulemper, vi er igang med samme prosess mht valg selv.. Kan anbefale deg om å lese deg opp på de typene plate du er interressert i! Er masse av info å hente på det o-store internett, hihi! Jeg hadde lenge veldig lyst på betongplate, men etter å ha lest om folk som faktisk har skaffet seg det så skjønner jeg at det ligger altfor mye arbeid bak i det å holde den fin. Det samme gjelder oljet benkeplate i tre. Men så kommer det an på hvor mye vedlikehold du er interressert i å ha fremover! Corian har vi blitt frarådet siden den er nokså dyr og at den er dyr å fikse dersom det skaler av flak eller blir hakk i den.
Tror vi for vår del har landet på heltre med lakkert overflate eller en i laminat fra Kvik.

Lykke til med ditt valg og god helg!

Anonym sa...

For meg hadde det vært et enkelt valg. I vårt forrige hus hadde vi corian på både kjøkken og bad. Det er helt genialt!!! Har det på vårt nye bad og på vårt fremtidige kjøkken er det ingen tvil om hva det blir. Corian finnes i 100 forskjellige farger. Du får usynlige skjøter og kan få mange detaljer som virkelig gjør seg på ett kjøkken. Lett vedlikehold og hvis du skulle være så uheldig å få hakk eller skalle av, kan dette fikses uten å måtte demontere hele platen.(noe du må med mange andre benkeplater).
Produktet har kommet best ut i mange tester, og du får en benkeplate du faktisk kan ha livet ut.
Sjekk ut: corinor.no

Lykke til med nytt kjøkken:)
Mvh Anne

Åpent^hus sa...

jeg har smakt på ulike alternativer jeg også.
og laga et samleinnlegg i kjent Åpent hus-stil :)

http://apenthus.blogspot.com/2010/07/kjkkenbenker-la-carte.html

god helg til deg!

Maruska sa...

Hei hei.
Vi fikk en lokal snekker til å lage hel eik benkeplater for kjøkkenet vårt. Veldig kjekt å få alt ferdig tilpasset etter eget ønske. Og prisen kom seg faktisk på rimeligere enn Ikea :)
Vi ønsket benkeplatene oljet i en hvitpigmentert olje. Fikk tak i en hvit planteolje gjennom HTH (Spekva - et dansk merke), som snekkeren oljet de første rundene med. Resultatet blei veldig bra og prisen i forhold til for tilsvarene hvitoljede benkeplater fra HTH ble mye lavere ved å ta alt gjennom den lokale snekkeren. Så min anbefaling vil nok bli å ta kontakt med din lokale snekker og få ut pris på en skreddersydd løsning ;)
Lykke til!!!
Fiiin fredagskveld og helg til deg.
Klem Marie :)

Lin K sa...

Vi har to typer benkeplater. På hytta har vi heltre eik som er beiset og lakket. Den ble kjøpt på tilbud på Montér (6 meter for 1600 kr) og ble en veldig rimelig løsning. Vi blandet riktig farge i Herdins beis, og lakket med 2 eller 3 strøk over. Fungerer veldig greit til alt unntatt baking. Bolledeigrester satt seg nedi de små sprekkene, så det var litt jobb å få de vekk. Vi har rullet ut boller på silikonunderlag siden ;)

Hjemme har vi en svart laminatplate med prikker i ulike farger fra Husebykjøkken. Den er helt glatt og skal se ut som polert stein. Kanten er rundet både over og under, slik at laminatet er limt i ett stykke hele veien rundt (dobbel postform). Da slipper du den pålimte kanten, og forenkler renholdet. Den er veldig enkel å holde rein, og god å bake på. Den er nok litt ømfintlig, men vi skjærer aldri direkte på benken, og setter ikke varme ting rett på - så den er helt fin selv etter ni års bruk. Hadde den vært ensfarget, ville du sikkert sett at det var masse små striper i den - steinmønsteret kamuflerer det ganske godt ;)

I det forrige huset vårt var det laminatbenkeplate i treimitasjon. Den hadde furer som var vanskelig å holde rene, og pålimt kant som ble ganske stygg etterhvert. Derfor helglatt og dobbelt postform da vi bygget selv ;)

Lykke til i jakten!

Linnette :)

Tonje sa...

Hei:) Du har jo allerede hørt hvor benkeplata vår er fra, men vi er i hvertfall fortsatt veldig fornøyd. Jeg liker veldig godt å ha laminat, lett og holde rent og minimalt vedlikehold. Har hatt heltre også, og det er mye jobb, ellers blir den veldig stygg... Men vil man jobbe litt så er de jo veldig fine:)

Jeg har også en award til deg hos meg, ser du har fått den før men ville gi den til deg:) Utfordringen er helt frivillig:P Ha en fin start på ny uke!

Anonym sa...

Hei!
Nå har du sikkert valgt benkeplate for lengst :) Vil bare legge inn et godt ord for heltre. Vi valgte for 16 år siden oljet heltre furu på benken, men med hvit laminat ved oppvaskkum og komfyr. Heltre platen er blitt ganske kul og litt rustikk etterhvert. Den er lite behandlet, da vi ikke har vært flinke med det. Laminaten er derimot blitt både flekkete og skitten. Vi kjøpte ikke IKEA, men hos en spesialleverandør. Hilsen Anne

Anonym sa...

I ρaу a vіsit ԁаily a fеw sіtes аnd siteѕ to read contеnt, but
this web ѕіtе providеs feature baseԁ аrticles.


My web pаge :: Eternity rings

Stines Hjem - Livet på landet sa...

For dere som leser denne nå i 2013 å vil jeg bare si at vi gikk for laminat fra IKEA, den som er lyslys og ser litt drivved-aktig ut. Veldig fornøyd med den! Ved å kappe til selv fikk vi det meget rimelig, noe som var viktig for oss da vi pusset opp.. Ingen hakk og riper ennå, og har snart hatt den i to år :)

Unknown sa...

Hei:)

Ser at innlegget er fra 2011, men lurer på hvor du fant bildet av den sorte benkeplaten, som vist ovenfor? Det er den keg ønsker å ha som benkeplate:):). Takker for svar:)

Unknown sa...

Hei:)

Ser at innlegget er fra 2011, men lurer på hvor du fant bildet av den sorte benkeplaten??. Det er akkurat den jeg ønsker meg:):). Takker for svar:):)

Fredrik sa...

Da vi pusset opp kjøkkenet, valgte vi stein. anger ikke et sekund på dette! er så mange fordeler med stein som du ikke får hos andre materialer... bare det å kunne sette fra seg varme kjeler stekebrett rett på benker er verdt mye for meg:) bestilte fra en firma som het Strandberg stein AS veldig flinke, hyggelige og ikke minst rask levering:) mer info finnes på www.strandberg-stein.no

Anonym sa...

kan man olje med hvitolje rett på allerede oljet benkeplate. .uten å pusse?

Følgere

Innlegg verdt å besøke:

Søk i denne bloggen

Translate

Fantastiske blogger: